Recepten

Hoe maak ik een Brugs Beertje

Hoe maak ik een Brugs Beertje

Ik geef jullie graag het recept! Ook zonder de juiste vorm zal het smullen worden.

Ingrediënten

  • 250g boter
  • 250g bruine cassonade
  • 135g bloemsuiker
  • 2 eieren
  • 20g sinaasappelconcentraat (extract)
  • 500g bloem
  • 8g bakpoeder
  • 20g gemalen korianderzaadjes ofwel korianderpoeder
  • 5g vanille-extract (geen essence).

Bereiding

De boter mals roeren.
De beide soorten suiker toevoegen en goed omroeren.
De eieren onder deze massa mengen en weer goed doorkneden.
Nu het sinaasappelextract bijvoegen en weer goed doorkneden, hetzelfde doe je dan met het vanille-extract.
Zeef de bloem samen met het bakpoeer en de koriander boven het deeg.
Alles goed doorkneden, tot je een homogeen deeg verkrijgt.
Dit rol je tot een bal en pakt het goed in in plastiekfolie: dit deeg mag een nachtje in je koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit tot een lap van 4mm dikte en steek er koekjes uit met een vormpje. De kinderen zullen je hierbij graag helpen.

Leg de deegplakjes op een met bakpapier beklede plaat en bak ongeveer 16 minuten.
De baktijd kan natuurlijk variëren naargelang de juiste dikte van je koekjes.

De koekjes laten afkoelen op een rooster en droog bewaren (mocht dit nodig zijn).

Smakelijk!